2011-08-10
Söndag 7:e augusti 2011
2011-07-27
Full fart mot festivalstarten!
Det är hyfsat förvirrat när alla ska ha tag på alla och cirka femtio procent av mobiltelefonerna fungerar.
-Har du sett miljöansvarig?
-Hon var där borta för fem minuter sen.
-Har du sett transportansvarig?
- I en bil tror jag, för en kvart sen, på väg någonstans, men kanske tillbaka nu… någonstans.
Tur att ingen är särskilt långt bort från infotältet särskilt länge. Infotältet, den centralpunkt som inger en underbar känsla av kontroll i vimlet.
Festivalveckan är igång!
När solen gick ner på tisdagskvällen lade sig en förväntansfull stillhet över fjorden. Men i ett litet provisoriskt kontor var det fortfarande full aktivitet. En skrivare hade spottat ut viktiga papper hela dagen. Nu kunde man äntligen börja klippa, sortera, stoppa i mappar och pärmar. Producenten har fått musarm. Borta i infotältet smiddes planer på vart allt ska stå och hur allt ska organiseras så smidigt som möjligt. Stämningen kan bäst beskrivas som att ett elektrifierat lugn råder. Pepp, fjärilar i magen, nu börjar det kännas… ja men BRA. Det här kommer att bli så bra! Vi växlar upp!
Från restaurang Stenhoggarns uteservering hördes småprat och skratt från människor som med ens är här igen. Det blir fler och fler hela tiden. Små grupper som spankulerar på grusvägarna, dricker pilsner under parasollen, lägger till vid kajerna. För oss som varit i Krokstrand långa ödsliga vintrar känns detta alltid underligt. Vad gör folk här? Nu blir det ett jäkla liv. Sekunden efter kommer vi på att det är precis det vi vill.
2011-07-20
Årets tuffaste vecka?
2011-07-05
Det där som bara måste fungera
Sedan jag axlade detta ansvar har jag börjat se andra arrangemang på ett helt annat sätt. Jag kommer dit och tittar direkt efter hur de har löst återvinningshanteringen, vart de har placerat toaletterna osv. Innan jag började rodda med detta hade jag ingen aning om hur mycket logistik det handlar om och hur väl allt måste klaffa. Jag trodde att det handlade om att ringa några samtal och placera ut allt där det ska stå. Men alla delar är beroende av varandra och måste komma på plats i precis rätt tid för att klaffa med allt annat.
Ett exempel: Ett av våra ständiga problem i Krokstrand är att vi har vattenbrist. Det finns inget kommunalt vatten eller avlopp här, bara privata brunnar som redan är hårt ansträngda på sommaren. Alltså måste vi hyra in vattentankar i olika storlekar för att täcka upp behovet både till boendeanläggningar, matförsäljare och dricksvatten på det svettiga dansgolvet. Hur mycket vatten som kommer att krävas är helt beroende av vädret, och vart tankarna placeras påverkar förbrukningen. För att spara på det vatten som finns krävs genomtänkta informationsinsatser. Som det ser ut nu kommer vi i år att ha tankar motsvarande 15 kubik inhyrda. Dessa skall fyllas av räddningstjänsten som bara kan köra 10 kubik åt gången och tar saftigt betalt för varje körning. Utkörningar och påfyllningar måste alltså planeras med så få körningar från Strömstad som möjligt. För att vattnet ska vara färskt måste det köras ut så nära festivalens start som möjligt men samtidigt måste det finnas lite marginal eftersom eventuella utryckningar går före räddningstjänstens vattenleveranser. Samma sak gäller när tankarna måste fyllas på under festivalens gång. Vi kan aldrig vara säkra på när vattnet kommer eller hur många körningar vi måste betala för.
Detta är bara en av alla de delar i festivallogistiken som kräver mycket planering och eftertanke, men som faller sig helt självklar för festivalbesökarna. Eftersom jag inser precis hur mycket problem det kan ställa till med när det inte fungerar så sätter jag stort värde i att fixa detta. Jag överlåter gärna publikens uppmärksamhet åt bandbokarna:)
2011-07-04
Affischturné i Tanums Kommun




Idag begav sig förläsningsgruppen ut för att affischera i kustsamhällena i Tanums kommun. Vi började i Tanumshede, fortsatte i Kville och kom småningom till Gerlesborg. Nästa helg arrangeras där Bottna Kulturfestival http://www.bottnafjorden.se/kulturfestival/ som verkar ha mycket gemensamt med Krokstrandsfestivalen.
Därefter fortsatte vi vår tur till Hamburgsund där vi käkade glass, begav oss sedan till Fjällbacka. När vi slutligen kom till Grebbestad var affischerna slut! Viktigt alltså att ha med sig mycket affischer när man ger sig ut, de tar slut, fortare än vad man kan ana.
Att sätta upp affischer är riktigt trevligt när solen skiner. Förena nytta med nöje och hör av dig till festivalen om du hjälpa oss att sätta upp affischer eller dela ut program.
Petter och Moa i föreläsningsgruppen
2011-06-27
Solklart bästa bokningen!
Med stora doser tumhållande av både mig själv, resterande arrangörsskara, och förmodligen dig som gemene besökare, vill jag härmed passa på att förväntansfullt tillkännage en fullkomligt lysande bokning till Krokstrandsfestivalen 2011! Ambulerande runt hela Gatan & området och även Campingarna (och allt däremellan) hela festivalen 27-28-29-30 juli.
Missa inte det. Ses där!
2011-06-17
Kaoskontroll
Jag ser ju inte bara fram emot fesdtivalkaoset utan även själva festivalen! (Denna gång tänker jag minsann se hela Band of Joy's spelning!) I år kommer det nog bli en hel del positiva överraskningar tror jag. Det är mycket som jag vet kommer bli bra och verkligen ser framemot som tex Band Of Joy, Dan Berglund osv. Men det som är mest spännande, enligt mig, är alla dom jag aldrig sett live varav vissa jag knappt hört talas om. Något av det finaste med att gå på festival är väl ändå att man oftast får med sig något nytt också. Ett band eller en artist som du inte visste att du tyckte om, eller kanske inte ens kände till. I år är jag nyfiken på det mesta bl a White Trash Family, Bellaroush och General Knas.
2011-06-13
Idag är det måndagen den 13:e juni, sommaren har kommit till landet, jag har fått en jättekonstig solbränna i ansiktet och ikväll ska jag se Bob Hund på Liseberg.
Krokstrandsfestivalen närmar sig med dundrande fart! Alla programpunkterna är fyllda, vi har äntligen en krögare och tekniker, (vilken lättnad!) men mycket återstår tills vi kan se tillbaka på en avslutad och lyckad festival.
Det är tusen olika snören åt alla håll och många olika människor med olika kompetens som ska knytas ihop för ett sånt här spektakel ska kunna genomföras. Själv är jag uppvuxen med festivalen och har alltid vetat att det är mycket jobb, men fram tills dess att jag gick med i arrangörsgruppen, som har yttersta ansvaret för att festivalen genomförs, insåg jag inte till fullo hur mycket jobb det är. Jobbigt och underbart.
Men ni som är trogna läsare av denna blogg förstår nog att det är mycket att göra, eftersom det skrivits om det i många inlägg. Därför vill jag också passa på att säga hur tacksam jag är för att jag har haft den här festivalen i mitt liv, säga att det är roligt, närande, lärande och utmanande. Ska jag vara helt ärlig finns det gånger jag undrar vad fan jag håller på med, om jag kanske inte bara borde dra mig ur och lägga av. Men det beslutet har ännu inte kommit, och all glädje och energi jag får av festivalarbetet väger mycket tyngre än allt det andra. Jag hoppas att jag träffar många varma människor den där sista helgen i juli, och att jag som vanligt möter en massa problem, som vi tillsammans lyckas lösa.
Nåväl, nu ska jag strax kila till Liseberg. Jag har faktiskt aldrig sett någon konsert där, jag är lite skeptisk eftersom det är så stort, så långt bort. Men kanske är det lika fantastiskt som konserter brukar vara...
Ni som läser, skriv gärna frågor eller förslag, ni är viktigast för oss och vi vill skriva det ni vill läsa!
Glad sommar!
2011-06-12
SFSA föreläser på krokstrandsfestivalen!
Nu är det klart att SFSA – Socialarbetare för social aktion, kommer att gästa
Krokstrandsfestivalen 2011. SFSA ä är ett nätverk av socialarbetare i Göteborg, såväl studerande som yrkesaktiva. De strävar efter att skapa mer kontakt mellan socialarbetare, klienter och brukare och för att genomföra en radikal förändring underifrån. De har under flera år organiserat samtal och deltagit i diverse aktiviter för att skapa förändring både på universitetet och på sina arbetsplatser.SFSA kommer att plocka upp förra årets tråd om organisering och motstånd på arbetsplatser. De lovar en spännande föreläsning som kommer att vara relevant oavsätt var man jobbar. Det är alltså inte enbart för socialarbetare.
Kom på SFSA:s föreläsning på Lördag 30/7 16.30-17.30.
Väl mött önskar föreläsningsgruppen!
Läs gärna mer på http://socialaktion.wordpress.com/
eller kolla upp socialarbetarna på fejjan http://www.facebook.com/group.php?gid=10150106205475080
2011-05-29
Festivalmöte i Krokstrand lördag 2/7
Den 2 juli kl. 14.00 är det festivalmöte i Krokstrands Folkets hus.
Vi hoppas att så många som möjligt kan komma; både nyfikna, på något sätt inblandade och ansvariga! Det kommer att finnas mycket att prata om och med bara en dryg månad kvar måste vi se till att alla bitar faller på plats under detta möte. Planera in det här redan nu!
Sprid ordet!
Vi ser fram emot att träffa er. Snart är det festival igen!
Varma hälsningar,
Festivalgruppen
2011-05-28
60 dagar till drabbning
Tre av oss i festivalorganisationen har just nu arbetshelg i en lägenhet på femte våningen i Hammarby Sjöstad...långt, långt från Krokstrand. Här sitter vi i huvudstaden och planerar, ringer, mailar, sliter våra hår, funderar och knyter upp knutar. Idag har vi löst två stora problem som hängt över oss hela våren. Dels har vi äntligen hittat en ny krögare till festivalrestaurangen (maten och ölen är räddad!) och dels har vi lyckats sätta ihop en grupp som skall vara säkerhetsansvarig (utrymningsvägarna är räddade!). När vi lyckas med sånt här så får vi först glädjespatt och hoppar omkring som duracellkaniner, sen är vi allmänt utmattade resten av dagen endast av lättnaden i att äntligen kunna släppa taget. Vi vacklar omkring i en surrealistisk dimma ett tag tills vi snubblar över nästa problem. Tekniken ja, den förbannade tekniken måste ju också lösas. Men sen visar det sig att det faktiskt har blivit lördagkväll och att det är för sent att ringa runt till folk och att det dessutom finns ett par flaskor georgisk champagne i kylen.
Så över ett glas champagne sitter en producent, en ekonomiansvarig och en miljöansvarig och filosoferar över hur bra vi är. Pytteliten festival i utkanten av ingenting som har Sveriges bästa jämställdhet på scenerna, ett grymt miljöarbete och dessutom har börjat tillgänglighetsanpassa camping och toaletter.
2011-05-16
Nu är det dags...
Så vad gör jag just nu? Jo som vanligt är jag ganska sent ute men nu är det dags att hitta lite lösningar på tillgänglighetsbiten. Jag ska se över vad vi kan göra för att underlätta för våra funktionshindrade festivalbesökare. Det handlar alltså om camping och sanitet i första hand men jag skulle även vilja fixa ett podie till stora tältet. Lite idéer har jag på lager men nu ska det även genomföras, vilket är den svåra biten. Regionen har massor av riktlinjer och standarder. Jag läser och läser på jakt efter sätt dom kan hjälpa oss på. Jag återkommer när jag kommit längre.
Om någon har tips, tankar eller frågor så får man gärna kommentera eller skicka ett mail till sara@krokstrand.se.
Annars tycker jag att man ska lyssna på denna fantastiska låt och drömma sig bort till uppstartskvällen, det kommer att bli magiskt!
2011-05-08
Livsviktiga funktionärer!
Väljer man att hjälpa till med tältresningen så kan man göra alla sina timmar innan festivalen ens har börjat. |
2011-04-27
Problemen och lösningarna
Vi har några stora problem just nu. Ett av de problem som vi drogs med förra året och trodde att vi hade löst för gott är att vi inte har någon säkerhetsansvarig. Ibland händer det att någon gammal eldsjäl lämnar skeppet för att starta ett nytt liv på annat håll och då är det inte alltid så lätt att hitta någon som vill ta dennes hedervärda plats. Ett annat problem är att vi inte har någon krögare till festivalrestaurangen. Bengt som har slitit i köket under elva festivaler är en av dem som har lämnat skeppet för att för en gångs skull få se festivalen från besökarnas sida. Det har han förtjänat efter alla år, men vem är bra nog att ersätta honom? Ett tredje problem är att det inte är klart vem som skall sköta tekniken på våra scener eller för den delen vilka som skall vara konferencierer.
Men det finns också ljusglimtar som väger upp problemen. Som när Maja och Stina mot alla odds ställer upp på att organisera artistboende. Eller när Alma säger att hon ställer upp på att fixa barntältet med några vänner. Eller när Moa och Louice kommer med idén att ordna en dokumentationsworkshop med skrivande och foto. Det är sånt som gör det värt problemen, som gör det skönt i solen en dag som inte börjar på topp. Det är sånt som funkar som huvudvärkstabletter för oss. Det är sådant som får vår producent att känna sig så lätt inombords att han rakar av sig sitt tre kilo tunga skägg och plötsligt blir en ny människa. Så om någon vill vara säkerhetsansvarig, känner en bra krögare eller har en briljant och billig teknikidé -skriv en kommentar:)
Joel rakar av sig problemen i vårsolen |
2011-04-25
Hej cyberrymden!
Det är verkligen kul att logga in på vår infomail, vilket är mitt ansvar. Bland allt skräp om viagra, bantningspiller och kontaktannonser så finns ett stort intresse för att komma och spela på eller uppleva krokstrandsfestivalen. Det värmer verkligen och jag är glad att det inte är min uppgift att tacka nej till alla entusiaster, man önskar ju att vi hade plats åt er alla. Men om någon är intresserad så finns det fortfarande ett par små luckor i programmet. Eller om man undrar något eller så. krokstrandsfestivalen@krokstrand.se, där sitter jag och svarar på frågor.
Jag vill ha er hjälp. Från början hade jag en sådan tydlig tanke om vad bloggen skulle fylla för syfte. Jag ville bjuda in er att se hur det går till när ett gäng unga människor plötsligt blir festivalarrangörer och allt vad det kan innebära. Men nu så är det så svårt att hitta på vad man ska skriva om. Vad vill ni veta? Är ni nyfikna på något? Tex hur strukturen ser ut, hur en bandbokning går till, hur det är att vara funktionär, varför gör vi det här? Önska teman och ställ frågor!
Ser fram emot att se detta enmannaband en sen kväll i juli, vilket jag kommer att få göra!
2011-04-19
Konsertsuget
(ursäkta språket) Så jävla bra var det! Som så ofta när man får se en efterlängtad artist.
Det påminde mig om allt som är bra med festival, varför jag älskar livemusik och varför jag åker på festival. Det är närvaron, stämningen, känslan - man får se fantastiska uttryck på scen, det är härlig atmosfär i publiken, och även fast man står och trängs bland en massa främlingar är alla glada och familjära med varann, man är ju där av samma anledning - musiken!
Jag gillar många sorters musik, och just den här aftonen var röjig och svettig. Vi dansade, hoppade och sjöng så att halsarna var torra och fötterna trötta efterföljande dag. Jag stod nästan längst fram, det var en tjej som var ännu mindre än jag framför mig, vid stålstaketet framför scenen. Jag stod med armen runt henne, greppande staketet och parerade stötarna från folkhavet så gott jag kunde. Många tycker att det är jobbigt att stå så långt fram, att gå på så vilda konserter. Men jag älskar det! Man träffar en massa människor, får dansa till härliga toner och strunta i allt annat för en stund. Jag gillar helt enkelt när det är svettigt och varmt, man vrålar sig hes och klappar händerna ömma!
Men jag har många olika festival- och konsertminnen, även stillsamma sådana. Ibland sitter man i en rökig pub där alla sjunger med och stampar takten på golvbräderna så dammet virvlar, ibland sitter man och långsamt insuper vacker, vacker musik som gör en öm i själen, och ibland dansar man tills morgonsolen tittar fram. Stunderna jag minns är många, underbara och bitterljuva. Som den gången jag dansade bort sorgen efter en pojkvän, eller kvällen jag upplevde ren lycka och då som jag träffade en ny bästa vän!
Minnena värderar jag som sällsynta och färgglada pärlor på mitt livshalsband. Men tyvärr börjar de suddas ut och blandas ihop. Jag är rätt ung, men många konserter och festivaler har det blivit, och att sortera dem är inte alltid lätt. Här följer i alla fall några av mina mest skinande pärlor:
1999 var jag för första (men absolut inte sista) gången på Roskildefestivalen, jag var en liten plutt till barnrumpa och hade ännu inte upptäckt jazzens storhet. Sista konserten vi såg på kvällen var ett band med afrikanska snubbar som spelade en blandning av hip-hop, västafrikansk traditionell musik och jazz. Jag var imponerad! Efteråt stannade jazzmusikerna kvar och jammade loss - jag var förtrollad. Jag stod med glittrande ögon som fastlimmad vid scenkanten och lyssnade, tills mamma drog mig tillbaka till tältet för sömn, hon var så trött och klockan var fyra på natten!
2004 (tror jag) såg jag Svenska Akademien första gången på Chalmers Kårhus. Stämningen i publiken var underbar! Alla log, dansade, skrattade. Ingen knuffades och inga sura miner. Alla sjöng med och det var fint, fint. Och Svenska Akademien är underbara. De är duktiga musiker som sprider ett positivt budskap om fred och rättvisa, och sjunger på bred skånska till baktakt.
General Knas från Svenska Akademien (han som är så snygg och har den mörka rösten) spelar på årets Krokstrandsfestival, för övrigt.
2005 var första gången som Nine Inch Nails kom till Sverige. Detta legendariska rockband. Vi var peppade! Det var på Hultsfredsfestivalens 20-års jubileeum. De spelade på den största scenen med utsikt över sjön och de småländska skogarna. Under konserten kom ösregnet och åskan, och endast de inbitna fansen stod kvar i vätan och sjöng med för full hals. Stämningen var underbar. Regnet ångade snabbt bort från våra varma kroppar. Sedan dess är även jag ett inbitet NIN-fan...
2006 spelade Maud Lindström på Krokstrandsfestivalens lilla scen. Den lilla i trä vid restaurangen. Hon är fantastisk. Det var på eftermiddagen och många satt och åt sin middag på uteserveringen, det var knökfullt. Hon beskrivs som Sveriges enda officiella kärlekskritiska bisexuella feministiska vissångerska. Sorlet la sig och middagsbesticken fick vila, antingen av beundran, gapflabb eller äckel. Hon bör upplevas.
Sist men inte minst såg jag Cypress Hill på Leeds Music Festival 2010. Det var stort. Leeds är stort, ca 100 000 besökare. Cypress Hill är kända, mycket kända. Det var grymt.
Självklart har jag många många mer underbara minnen, men detta skulle kunna bli världens längsta blogginlägg, och det vill jag undvika. Jag vill passa på att säga att varje gång jag sett Flamenco en Marca i Krokstrand har varit exeptionellt, de är något alldeles extra! Se dem i sommar!
Nu vill jag höra ditt finaste konsert/festivalminne! Kom igen, berätta! Det är alldeles för lite kommentarer på den här bloggen!
Kärlek!
2011-04-05
Nya idéer gror och växer
Eventuellt blir det ytterligare en släppvecka längre fram i vår. Men innan dess kommer vi att börja varva inläggen om festivalens framskridande med diverse tävlingar. Detta är bara en liten förvarning för er bloggläsare och festivalbesökare. Snart kommer ni att få gnugga geniknölarna, bläddra i fotoalbumen och leta fram de bästa minnena från gångna festivaler. Vi håller just nu på att klura på vilka priser ni ska kunna vinna. Jag ger inga löften än, men ni kommer garanterat inte bli besvikna!
Håll ögonen på bloggen de närmaste veckorna så ni inte missar chansen att ta hem segern:)
2011-03-27
Dan Berglund
Nu har han blivit något av en ikon inom svensk visa. Nu kommer han alltså till Krokstrandsfestivalen 2011, och vi är stolta att ha honom hos oss. Även om du inte direkt gillar visa, som jag själv, så tycker jag ändå du ska ge Dan Berglund en chans, om inte annat för en härlig liveupplevelse.
2011-03-26
Foto och skrivarworkshop
Festivalens glödande dagar och nätter är fulla av bilder och ord. Kanske fångar du ögonblicken med kamera. Kanske fångar du dem med papper och penna. Kanske hör du början till en dikt födas inom dig när du svävar tyngdlös i fjordens vatten.
Kom på en workshop där allt kretsar kring foto och skrivande! Vi inleder med föreläsning och samtal om hur man kan lyckas med att ta bra bilder. Du får enkla tips på hur du kan tänka när du fotograferar för att lyckas med resultatet.
Vi fortsätter sedan med skrivarworkshop. Vi kommer att leka med ord tillsammans i korta skrivövningar. Fokus ligger på att inspireras av varandra och sätta sprätt på lusten att uttrycka sig i ord.
Du kan antingen vara med på någon av workshopens delmoment eller hela. Inga förkunskaper krävs.
Workshopen hålls av Louise och Moa som har gått kurser i foto och skrivande på olika folkhögskolor.
2011-03-25
Vindkraften lyfts fram i föreläsning
Vad var det som gick så fel? Svaret på den frågan ligger i ett stort antal myter om vindkraft som snabbt har spridits över Sverige. Under den här föreläsningen reder vi ut begreppen och vänder världen rätt igen. Vi förkovrar oss i bland annat buller, subventioner, politik, rädsla och grannfejder. Föreläsningen hålls av festivalens miljöansvarige som är utbildad miljövetare och vindkraftsprojektör och som även driver bloggen Hannas Vindkraft. Besök bloggen här: http://hannasvindkraft.blogspot.com
2011-03-24
Kurs i Västafrikans dans!
"Blå Björk med vänner" har varit hos oss förr med mycket uppskattade kurser.
Det är dansterapeuten Christina J Gabrielsson som leder dansen ackompanjerad av djembe-trummor på plats. Det är härligt att höra trummorna och tjo och tjimm på håll när kursen pågår, oftast på morgonen efter en lång festivalnatt. Kommer man närmre ser man glada, svettiga människor, som stampar rytmiskt och klappar i takt med tummorna. Det är frigörande och energiskt. Man lär sig grunder i afrikansk dans och kommunicera med gruppen/kroppen.
Kursen brukar bli fullbokad. Se hemsidan när festivalen närmar sig om tider, priser och bokningar. För mer info om dansen, kolla Blå Björks hemsida; www.blabjork.se
Tjoho!
2011-03-23
Christina Kjellson och visorna
Christina är en riktig ordkonstnär och hon har förmåga att ta publiken i handen och leda den precis dit hon vill ha den. Hon slänger sig mellan otvunget mellansnack som man bara vill ha mer av och vistexter som rör sig mellan hysterisk ironi och djupaste allvar. Men ännu mer unikt måste ändå vara hur hon använder en mängd olika grepp för att få publiken att känna sig som en enhet som rör sig i precis samma riktning.
Kjellsson är välkänd inom den svenska visvärlden genom sin insats som lärare och föreläsare på Vislinjen i Kungälv och Visskolan i Västervik, där hon hjälpt ett antal årskullar att finslipa sin formuleringskonst. 2008 gav hon ut boken ”Rim Och Reson - Om att skriva vistexter” och dessutom är hon återkommande kåsör i P4.
Vi har under flera års tid drömt om att ha Christina Kjellsson som konferencier på Krokstrandsfestivalen, men än så länge får vi nöja oss med att erbjuda en fantastisk och oemotståndlig spelning! Jag tänker inte missa den:)
2011-03-22
Old Kerry McKee

2011-03-21
Tobias Erehed
Rapport från föreläsningsgruppen
Hej!
Våren är här och föresläsningsgruppen är igång. Vi har opererat i det tysta och byggt på ett program utifrån temat ”förändring”, förra året var temat ”överlevnad”, vi siktar alltså framåt . Klart är att de kommer att hållas en föreläsning om vindkraft, en photoworkshop, en workshop i de förtrycktas teater, en skrivarverkstad och en dansworkshop. Vi kommer inom kort att ha färdigt ett fullspäckat program för alla tre dagar! Det viskas om föreläsningar om jordskepp, socionomer för social aktion och västsaharas kamp för självständighet men vi är mitt i inne bokningsprocessen.
Förra året hade vi ett vackert tält där vi höll flera föreläsningar, i år kommer alla föreläsningar hållas på Ingaras vandrarhem där vi har bättre utrymme. Föreläsningsgruppen består i år av fyra personer; Moa Lind, Petter Westerström, Evelina Dahlstrand och Joel Hansson. Förra året var vi bara två, gruppen har alltså utökats med två nya personer vilket kommer ge ett spännade program. Vi längtar redan att möta er på 2011 års föreläsningar och workshops.
Föreläsningsgruppen
2011-03-18
Livet är ett pussel...
Ja, som förra inlägget behandlar har vi nyss haft årsmöte. Det är alltid kul när man träffas allihop för ideérna bara sprutar fram. Man kommer på en massa saker som ska ändras, förbättras, kan göras, vore roligt och så vidare. Man får input av andra och inspiration, helt nya infallsvinklar.
Sen får man vara lite tråkig och lägga band på sig själv. Fråga sig själv; vad är egentligen praktiskt möjligt att genomföra? Hur mycket tid och pengar kommer jag/vi ha att lägga på just den här förbättringen? Jag kanske inte hinner till detta årets festival, men nästa... Funderingarna susar fram och tillbaka i skallen.
Det är ett stort pussel att arrangera en festival! Ibland underbart roligt, peppande, inspirerande med spänd förväntan; ibland tufft, oroligt, stressigt och alldeles för mycket. Jag har börjat nosa på möjligheter till sponsring och kontaktat några eventuella samarbetspartners, men jag vill inte avslöja något innan det är säkert. Allt har sin tid. På mötet pratade vi också lite fram och tillbaka om tillgängligheten på festivalen. Intressant, kul och... lite jobbigt. Tjusningen med Krokstrands sköna natur är också dess gissel. Det är landsbygd, med en tämligen kuperad och vildvuxen festivalcamping, grusplan, grusvägar och stenbrott, i princip bara tältboende och bajamajor. Inte ultimat om man tex. sitter i rullstol.
Men förra året hade vi en rullstolsburen besökare! Heja hen!

(Teckning av anonym festivalbesökare sommaren 2008)
Så, då återstår för oss att angripa problemet, ta små babysteg år för år, så att vi blir bättre, tillgängligare och smartare.
Sist men inte minst vill jag tipsa alla konsertsugna om att Kaizers Orchestra spelar på Brewhouse i Göteborg imorgon, lördag 19:e mars. De har förvisso aldrig spelat i Krokstrand, men de har stått högt på vår önskelista över band vi vill boka. De spelar vad de kallar Gypsy-punk och sjunger på på härlig norsk Bergensdialekt! Tyvärr är de berömda, upptagna och dyra att boka. Men vår finfina bokare lyckades ju få hit tex. Laleh förra året och Kebenekaise för 2011, jag föstår inte hur han bär sig åt! Så duktig!
Här; musikvideo!