Sidor

2012-07-24

Affischering i Oslo!


En vecka innan festivalens start bilade en liten grupp festivalarbetare upp till Oslo för att affischera och dela ut flyers. Vi började vid Töyen i östra Oslo, delade ut program och satte upp affischer i parker med sommarfestande norrmän och svenskar.  Sedan sicksackade vi mellan moskéer, kyrkor och hallalbutiker. Vi fick väldigt bra bemötande av folk, flera tog en hel dröse program och spred till sina vänner.

Vi fortsatte sedan till Grûnelykka som är lite grand som Göteborgs Majorna, lite bohemsikt med häftiga bygnader, små alternativa kaféer och trendiga mäniskor. Här fokuserade vi på att affischera mycket runt en park i mitten av Grûnelykka, för att inte sprida oss för mycket. Tempot var lugnt i den norska huvudstaden denna dag, och vi njöt av arkitektur och husfärger.

Ännu mer färgsprakande och vilt blev det när vi korsade Aakerelva och tog oss över till det ockuperade kulturhuset Hausmania, där vi fascinerades av innovativa guerillaodlingar, grafitti och fantasifullt målade hus. Vi fortsatte sedan ned mot Yungstorget där vi gjorde vår sista hårdsatsaning och satte upp affischer runt hela torget. VI pratade också med flera mäniskor på uteservingarna och det visade sig att en kvinna skulle till Krokstrand redan dagen efter.

När vi gick tillbaka till bilen var vi riktigt trötta men mycket nöjda. Vi avslutade vår Oslotur med att äta billig Kebab på Töyen och beundra våra egna affischer. De sista hundra meterna innan bilen stötte vi av en slump på två vänner från Norsk Råkk. Norsk Råkk har spelat skapunk på en av våra stödfester i Göteborg och de tog med sig en rejäl hög program och några affischer att dela ut bland vänner i Moss och Oslo. Vi var nöjda men trötta när vi åkte hem.

Petter, Maja och Malvine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar