Sidor

2011-05-28

60 dagar till drabbning

Just precis nu, kl 22:00 är det exakt 60 dagar kvar tills första spelningen på Krokstrandsfestivalens uppstartskväll börjar! Dan Berglund kommer att vara den första som får bestiga scenen...OM vi har lyckats fixa tekniken tills dess. Just nu känns tekniken som en enorm knut att knyta upp med hjälp av alldeles för lite pengar. Men förr eller senare brukar även de hårdaste knutarna lösa sig, genom tur, skicklighet, kontakter eller helt enkelt tidens gång.

Tre av oss i festivalorganisationen har just nu arbetshelg i en lägenhet på femte våningen i Hammarby Sjöstad...långt, långt från Krokstrand. Här sitter vi i huvudstaden och planerar, ringer, mailar, sliter våra hår, funderar och knyter upp knutar. Idag har vi löst två stora problem som hängt över oss hela våren. Dels har vi äntligen hittat en ny krögare till festivalrestaurangen (maten och ölen är räddad!) och dels har vi lyckats sätta ihop en grupp som skall vara säkerhetsansvarig (utrymningsvägarna är räddade!). När vi lyckas med sånt här så får vi först glädjespatt och hoppar omkring som duracellkaniner, sen är vi allmänt utmattade resten av dagen endast av lättnaden i att äntligen kunna släppa taget. Vi vacklar omkring i en surrealistisk dimma ett tag tills vi snubblar över nästa problem. Tekniken ja, den förbannade tekniken måste ju också lösas. Men sen visar det sig att det faktiskt har blivit lördagkväll och att det är för sent att ringa runt till folk och att det dessutom finns ett par flaskor georgisk champagne i kylen.

Så över ett glas champagne sitter en producent, en ekonomiansvarig och en miljöansvarig och filosoferar över hur bra vi är. Pytteliten festival i utkanten av ingenting som har Sveriges bästa jämställdhet på scenerna, ett grymt miljöarbete och dessutom har börjat tillgänglighetsanpassa camping och toaletter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar