Sidor

2011-05-08

Livsviktiga funktionärer!

Nu ligger årets anmälningsformulär för funktionärer uppe på webben (under Info -> Funktionär). I formuläret kan man lämna önskemål om vad man vill jobba med och vilka dagar. För att få ihop kalaset måste vi vara många så sprid budet till alla du känner!

Att få ett festivalpass (värt 650kr) och kraftigt rabatterad lunch är bara en liten anledning till att anmäla sig. Att vara funktionär är inte bara kul, man får också möjlighet att uppleva festivalen ”inifrån” på ett sätt som aldrig blir möjligt för vanliga besökare. Oavsett vilka arbetsuppgifter man väljer att hjälpa till med så kommer man att träffa härliga människor som med lite tur kan bli nya goda vänner.

Aldrig träffar man så många människor som när man klämmer fast festivalarmband


Vissa funktionärer återkommer år efter år och har blivit självklara inslag i festivalen för oss som arrangerar kalaset. Men varje åt tillkommer det också många nya eldsjälar som får hjälp att komma in i arbetet av dem som varit med ett tag. Vi säger ofta att Krokstrandsfestivalen handlar om möten. När det gäller funktionärernas roll blir det uppenbart hur sant detta är. Möten uppstår mellan nya och gamla funktionärer, mellan funktionärer och arrangörer, och mellan funktionärer och besökare. Plötsligt finns där ett brett fält med människor som man en gång om året får möjlighet att möta i en helt unik miljö.

Väljer man att hjälpa till med tältresningen så kan man göra alla sina timmar innan festivalen ens har börjat.

Att vara funktionär innebär att man förväntas arbeta i snitt fyra timmar om dagen. Men jag skulle vilja påstå att de där fyra timmarna om dagen inte är någonting jämfört med möjligheten att få gå på funktionärsfesten på söndagen när allt är överstökat. Vi har haft många legendariska ”funkfester” då vi frossar i god mat och oftast ohälsosamt stora mängder vin. Som funktionär är festen ett fantastiskt sätt att få valuta för arbetet och knyta åt de nyfunna kontakterna!

Glada, slitna och solbrända arbetsmyror njuter av New Tango Orchestra på funkfesten 2008

Framöver kommer vi eventuellt att efterlysa folk till särskilda poster. Om du t.ex. känner någon som skulle vara sugen på att stå i rampljuset som konferencier, be dem höra av sig! Känner du någon som jobbat med ljus och ljud och som gärna hjälper till och jobbar med teknikerna under festivalen, säg till dem att de behövs!

Varje funktionär är obeskrivligt värdefull för oss! Utan er skulle Krokstrandsfestivalen bli kaos och pannkaka. Därför gör vi en liten glädjedans för varje funktionär som anmäler sig på hemsidan. Så gamla och nya funktionärer - ta tag i er själva, era vänner och bekanta och kom och gör alla tiders festival med oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar