Sidor

2011-07-27

Festivalveckan är igång!

Årets högtrycksvecka i Krokstrand är definitivt igång nu. Det springs, rings, fixas och körs överallt i byn som börjar likna en kryllande myrstack. Det rör på sig överallt! Stämningen jobbas uppåt. Nu står det enorma cirkustältet på plats på kajen och väntar på att fyllas av musik och dansande fötter. Det finns ingen återvändo, festivalen är i antågande! Temperaturen stiger i organisationen och telefoner går varma. Det verkar ha smittat av sig i atmosfären. Igår sprack molnen upp och byn badade plötsligt i högsommarvarmt solsken. Det var länge sedan man hörde folk prata om att gå och bada, men nu vill man igen!
När solen gick ner på tisdagskvällen lade sig en förväntansfull stillhet över fjorden. Men i ett litet provisoriskt kontor var det fortfarande full aktivitet. En skrivare hade spottat ut viktiga papper hela dagen. Nu kunde man äntligen börja klippa, sortera, stoppa i mappar och pärmar. Producenten har fått musarm. Borta i infotältet smiddes planer på vart allt ska stå och hur allt ska organiseras så smidigt som möjligt. Stämningen kan bäst beskrivas som att ett elektrifierat lugn råder. Pepp, fjärilar i magen, nu börjar det kännas… ja men BRA. Det här kommer att bli så bra! Vi växlar upp!
Från restaurang Stenhoggarns uteservering hördes småprat och skratt från människor som med ens är här igen. Det blir fler och fler hela tiden. Små grupper som spankulerar på grusvägarna, dricker pilsner under parasollen, lägger till vid kajerna. För oss som varit i Krokstrand långa ödsliga vintrar känns detta alltid underligt. Vad gör folk här? Nu blir det ett jäkla liv. Sekunden efter kommer vi på att det är precis det vi vill.

1 kommentar:

  1. Det ska bli otroligt kul, ser verkligen fram emot att komma dit i år. Ellas sommarcafé kommer vara på plats! :)
    www.eellafalk.blogg.se

    SvaraRadera