Sidor

2012-04-01

Sista dansen!

Fira den slutliga Krokstrandsfestivalen med oss!

Sedan 2010 har Krokstrandsfestivalen årligen arrangerats sista helgen i juli. På kajen vid undersköna Idefjorden har vi rest en festival som präglat, kantslitit och förgyllt våra liv. Vi har gjort en festival som verkligen behövs, en festival som erbjudit en unik plats för artister att agera på, en festival som uppskattats och älskats av oerhört många.

Det har också varit en festival som tagit tusentals ideella arbetstimmar i anspråk. En festival som brottats med ett tufft ekonomiskt läge. En festival som saknat det stöd från kommun och region som hade behövts.

Nu bjuder vi upp till en sista dans i Krokstrand. Vi ska göra en storslagen festival! Vi är glada och stolta över att ni varit med oss på den här resan, att ni peppat oss och kommit för att ta del av resultatet av 11 månaders stenhårt arbete.

Det här är alltså den sista Krokstrandsfestivalen. Det sa vi även 2008, vi vet. Steget från Man Must Dance till den nya festivalen var vare sig särskilt stort eller särskilt konstigt. Den här gången är vi eniga - det är dags att låta Krokstrandsfestivalen sova, på riktigt. Det kommer inte att arrangeras någon Krokstrandsfestival nästa år.

"Jag tvivlar starkt på att vi kommer se en Krokstrandsfestival igen inom de närmaste 15-20 åren, men troligen aldrig mer"
Joel Lind, producent Krokstrandsfestivalen

Beslutet fattades redan i januari månad, efter en konstruktiv diskussion i planeringsgruppen. Det saknas tid, stöd och resurser för att fortsätta efter 2012. Vi som arrangerar Krokstrandsfestivalen är alla unga människor och det händer mycket i våra liv, vilket förändrar förutsättningarna för att ideellt driva en festival.

Vi vill sluta medan vi har roligt och festivalen är som bäst. Visst kommer vi att sakna den, men det är också dags att gå vidare, göra nya saker - se vad som händer när energin som suttit uppbunden i festivalprojektet frigörs.

Det här är sista dansen. En rungande brakfest!
Vi har som alltid bokat in nya, spännande artister, men även några av våra mest älskade favoriter. Vi vill avsluta det här med dem. Och med er!

Av hela festivalhjärtat, Välkomna!

/Krokstrandsfestivalen

1 kommentar:

  1. Ni har gjort ett fantastiskt jobb alla dessa år! Det är jag mycket tacksam för. Jag har varit med under sex festivaler och alla har varit såå roliga och underbara!

    SvaraRadera