Sidor

2011-04-27

Problemen och lösningarna

Att arrangera festival är oftast kul, men ibland ligger man vaken om nätterna och grubblar över hur sjutton vi ska lösa saker och ting. När det börjar blir huvudvärk av grubblet är det dags för krismöte. Precis ett sånt möte hade tre av oss i Krokstrand i söndags. Vi var en sorglig skara på morgonen. En med pollenallergi, en med trasigt hjärta och en med bakfylla efter sin 25-årsfest. Men vi släpade oss ut i trädgården och slog oss ner på gräsmattan med en kanna kaffe (och te till avvikaren). Och så började vi nysta i allas huvudvärk.

Vi har några stora problem just nu. Ett av de problem som vi drogs med förra året och trodde att vi hade löst för gott är att vi inte har någon säkerhetsansvarig. Ibland händer det att någon gammal eldsjäl lämnar skeppet för att starta ett nytt liv på annat håll och då är det inte alltid så lätt att hitta någon som vill ta dennes hedervärda plats. Ett annat problem är att vi inte har någon krögare till festivalrestaurangen. Bengt som har slitit i köket under elva festivaler är en av dem som har lämnat skeppet för att för en gångs skull få se festivalen från besökarnas sida. Det har han förtjänat efter alla år, men vem är bra nog att ersätta honom? Ett tredje problem är att det inte är klart vem som skall sköta tekniken på våra scener eller för den delen vilka som skall vara konferencierer.

Men det finns också ljusglimtar som väger upp problemen. Som när Maja och Stina mot alla odds ställer upp på att organisera artistboende. Eller när Alma säger att hon ställer upp på att fixa barntältet med några vänner. Eller när Moa och Louice kommer med idén att ordna en dokumentationsworkshop med skrivande och foto. Det är sånt som gör det värt problemen, som gör det skönt i solen en dag som inte börjar på topp. Det är sånt som funkar som huvudvärkstabletter för oss. Det är sådant som får vår producent att känna sig så lätt inombords att han rakar av sig sitt tre kilo tunga skägg och plötsligt blir en ny människa. Så om någon vill vara säkerhetsansvarig, känner en bra krögare eller har en briljant och billig teknikidé -skriv en kommentar:)

Joel rakar av sig problemen i vårsolen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar