Sidor

2011-03-18

Livet är ett pussel...

Festivalen likaså...

Ja, som förra inlägget behandlar har vi nyss haft årsmöte. Det är alltid kul när man träffas allihop för ideérna bara sprutar fram. Man kommer på en massa saker som ska ändras, förbättras, kan göras, vore roligt och så vidare. Man får input av andra och inspiration, helt nya infallsvinklar.

Sen får man vara lite tråkig och lägga band på sig själv. Fråga sig själv; vad är egentligen praktiskt möjligt att genomföra? Hur mycket tid och pengar kommer jag/vi ha att lägga på just den här förbättringen? Jag kanske inte hinner till detta årets festival, men nästa... Funderingarna susar fram och tillbaka i skallen.

Det är ett stort pussel att arrangera en festival! Ibland underbart roligt, peppande, inspirerande med spänd förväntan; ibland tufft, oroligt, stressigt och alldeles för mycket. Jag har börjat nosa på möjligheter till sponsring och kontaktat några eventuella samarbetspartners, men jag vill inte avslöja något innan det är säkert. Allt har sin tid. På mötet pratade vi också lite fram och tillbaka om tillgängligheten på festivalen. Intressant, kul och... lite jobbigt. Tjusningen med Krokstrands sköna natur är också dess gissel. Det är landsbygd, med en tämligen kuperad och vildvuxen festivalcamping, grusplan, grusvägar och stenbrott, i princip bara tältboende och bajamajor. Inte ultimat om man tex. sitter i rullstol.

Men förra året hade vi en rullstolsburen besökare! Heja hen!




(Teckning av anonym festivalbesökare sommaren 2008)


Så, då återstår för oss att angripa problemet, ta små babysteg år för år, så att vi blir bättre, tillgängligare och smartare.

Sist men inte minst vill jag tipsa alla konsertsugna om att Kaizers Orchestra spelar på Brewhouse i Göteborg imorgon, lördag 19:e mars. De har förvisso aldrig spelat i Krokstrand, men de har stått högt på vår önskelista över band vi vill boka. De spelar vad de kallar Gypsy-punk och sjunger på på härlig norsk Bergensdialekt! Tyvärr är de berömda, upptagna och dyra att boka. Men vår finfina bokare lyckades ju få hit tex. Laleh förra året och Kebenekaise för 2011, jag föstår inte hur han bär sig åt! Så duktig!

Här; musikvideo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar